Courgettesoep

Courgettesoep

Leuke Recepten
Lekker met spekjes of gerookte zalm
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Soep
Keuken Mediterraans
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 1 grote ui
  • 2 teen knoflook
  • 2 courgette
  • 1 groentebouillonblokje
  • 3 takje verse munt
  • 125 milliliter slagroom
  • 800 milliliter water
  • zout
  • peper
  • scheutje olijfolie

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de ui glazig.
  • Snijd de knoflook klein en fruit nog 2 min op laag vuur mee.
  • Voeg ook de blokjes courgette toe en bak nog een paar minuten mee.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe breng aan de kook.
  • Scheur de blaadjes munt van de takken en hak fijn en voeg toe aan de pan met courgette.
  • Zet het vuur uit en pureer de soep met de staafmixer en roer de slagroom er door.
  • Breng de courgettesoep eventueel nog op smaak met wat extra peper en zout en verwarm nog een minuutje door.
  • Garneer de soep eventueel met een takje munt en wat extra courgetteblokjes.

Notities

Tips: Bewaar de courgettesoep maximaal 3 dagen afgesloten in de koelkast of vries in bakjes in.

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating