Krokante kip burrito’s
Gepubliceerd op januari 31, 2023

Krokante kip burrito’s
INGREDIËNTEN
- 2 kipfilet
- olijfolie
- 1 zakje Santa Maria Chicken Seasoning Mix
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 8 klein worteltje
- 1 klein blikje mais uitgelekt
- 1 klein blikje kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
- 100 gram gekookte rijst
- handje koriander grof gehakt
- zout
- zwarte peper
- 1 pak wraps medium
- 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
- limoensap optioneel
- 125 gram zure room optioneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225℃ en bekleed een bakblik met bakpapier.
- Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met 1 eetlepel bakolijfolie en de helft van het zakje Seasoning Mix in een kom. Verdeel de reepjes kipfilet over het bakpapier en bak dit 15 minuten in de oven.
- Snipper de rode ui en snijd de paprika en worteltjes in kleine stukjes.
- Verhit een hapjespan en fruit de rode ui in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de paprika en wortel toe en bak 5 minuten. Strooi de resterende Seasoning Mix in de pan (dan blijft daar ook niets van over) en bak nog 5 minuten. Roer als laatste de maïs, kidneybonen, rijst en koriander erdoor en bak nog 2 minuten. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Ook lekker: een kneepje limoensap erdoor.
- Verwarm de wraps kort volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met het rijstmengsel en de krokante kip en vouw ze dicht als een burrito.
- Tip: Heb je nog geraspte kaas over? Strooi die dan ook nog over de vulling heen voordat je gaat vouwen. Is die ook weer op!
- Snijd de kip burrito’s doormidden en serveer met de salsa en eventueel wat losgeklopte zure room.