Krokante kip burrito’s

Krokante kip burrito’s

Francesca Kookt
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

  • 2 kipfilet
  • olijfolie
  • 1 zakje Santa Maria Chicken Seasoning Mix
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 8 klein worteltje
  • 1 klein blikje mais uitgelekt
  • 1 klein blikje kidneybonen afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gram gekookte rijst
  • handje koriander grof gehakt
  • zout
  • zwarte peper
  • 1 pak wraps medium
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
  • limoensap optioneel
  • 125 gram zure room optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 225℃ en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd de kipfilets in reepjes en meng ze met 1 eetlepel bakolijfolie en de helft van het zakje Seasoning Mix in een kom. Verdeel de reepjes kipfilet over het bakpapier en bak dit 15 minuten in de oven.
  • Snipper de rode ui en snijd de paprika en worteltjes in kleine stukjes.
  • Verhit een hapjespan en fruit de rode ui in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de paprika en wortel toe en bak 5 minuten. Strooi de resterende Seasoning Mix in de pan (dan blijft daar ook niets van over) en bak nog 5 minuten. Roer als laatste de maïs, kidneybonen, rijst en koriander erdoor en bak nog 2 minuten. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper en zout. Ook lekker: een kneepje limoensap erdoor.
  • Verwarm de wraps kort volgens de aanwijzingen op de verpakking, vul ze met het rijstmengsel en de krokante kip en vouw ze dicht als een burrito.
  • Tip: Heb je nog geraspte kaas over? Strooi die dan ook nog over de vulling heen voordat je gaat vouwen. Is die ook weer op!
  • Snijd de kip burrito’s doormidden en serveer met de salsa en eventueel wat losgeklopte zure room.
Trefwoord Kip

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating