Albondigas
Gepubliceerd op januari 31, 2023

Albondigas
BBQ JunkieBereidingstijd 30 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Spaans
Porties 4 personen
INGREDIËNTEN
- 350 gram rundergehakt
- 1 ei
- 2 teen knoflook
- 2 takje verse bladpeterselie
- 500 gram passata
- 1 ui
- 2 eetlepel balsamico azijn
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 eetlepel gedroogde peterselie
- peper
- zout
- paneermeel
- olijfolie
Instructies
- Gebruik je voor dit gerecht houten spiesen? Week ze dan een paar uurtjes in water, zodat ze minder snel verbranden.
- Neem de mengkom en doe her het gehakt in. Voeg er het paprikapoeder en chilipoeder, de komijn en peterselie aan toe. Snipper 1 teentje knoflook ragfijn en voeg ook toe, samen met het ei. Breng het geheel verder op smaak met peper en zout en kneed alles goed door elkaar. Is het gehaktmengsel te nat? Voeg dan wat paneermeel toe.
- Steek nu de barbecue aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 175℃.
- Verdeel het gehakt in 12 gelijke delen en draai er gehaktballetje van. Neem nu de houten spiesen en rijg de balletjes er op. Leg op een bord en zet koel weg, zodat de gehaktballetjes nog een beetje kunnen opstijven.
- Is de barbecue op temperatuur? Zet dan de skillet op de barbecue en voeg olijfolie toe. Laat de olie warm worden, terwijl je de ui en het resterende teentje knoflook snippert. Is de olie warm? Voeg dan de ui en knoflook toe en bak 5 minuutjes.
- Voeg na 5 minuten de passata, balsamico, oregano en peper en zout naar smaak toe en roer alles door elkaar. Breng de saus aan de kook en verplaats de pan vervolgens naar het indirecte deel van de barbecue.
- Pak er nu de spiesjes met gehaktballetjes bij en leg ze op het directe deel van het rooster. Grill de spiesjes daar 3 minuten en keer ze om. Grill nog eens 3 minuten en haal de spiesjes weer van de barbecue. De gehaktballetjes mogen nu van de spiesen af en in de pan met saus om verder te garen.
- Laat de albondigas op het indirecte deel van de barbecue nog 10 minuten pruttelen en haal de skillet vervolgens van de barbecue. Hak nog wat verse peterselie fijn en bestrooi de albondigas hier mee.