Flammkuchen met pesto en rauwe ham
Gepubliceerd op mei 14, 2020

Flammkuchen met pesto en rauwe ham
Flammkuchen met een sausje van crème fraîche en pesto, belegd met rauwe ham en tomaatjes.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Gang Bijgerecht, Borrelhapje
Keuken Italiaans, Mediterraans
Porties 2 personen
Benodigdheden
- Pizzasteen
- Spatel
INGREDIËNTEN
- 1 rol flammkuchendeeg
- 4 eetlepel crème fraîche
- 2 eetlepel groene pesto vers of uit een potje
- 100 gram rauwe ham
- 2 handje tomaatjes
- 2 handje rucola
Instructies
- Leg de pizzasteen op de barbecue en verwarm de barbecue tot 220 graden. De steen heeft een kwartiertje nodig om heet te worden.
- Maak ondertussen de flammkuchen klaar. Rol het deeg uit en bestrijk het deeg eerst met de crème fraîche en daarna met de pesto.
- Verdeel de ham over de flammkuchen.
- Halveer de tomaatjes en verdeel ze over het deeg.
- Leg de flammkuchen op de pizzasteen en bak het geheel ongeveer 10 minuten.
- Voeg wat rucola toe en laat de flammkuchen nog enkele minuten bakken.
- Serveer de flammkuchen in stukken gesneden, op een houten plank.
Notities
Voeg wat mozzarella toe om een zachtere smaak te krijgen.
Trefwoord Barbecue, Deeg, Italiaans