Chicken honey pops

Chicken honey pops

BBQ Junkie
Kipdijfilet omwikkeld met spek en een pittig-zoete glaze
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 24 stuks

INGREDIËNTEN
  

Vlees

  • 4 stuk kipdijfilet
  • 24 plak gerookt ontbijtspek

Glaze

  • 8 eetlepel barbecuesaus
  • 8 eetlepel honing

Rub

  • 3 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
  • ¾ theelepel chilipoeder
  • theelepel uienpoeder
  • theelepel knoflookpoeder
  • theelepel zout
  • theelepel zwarte peper

Instructies
 

Rub

  • Neem een kommetje en meng hierin het paprikapoeder, chilipoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, zout en de zwarte peper.

Vlees

  • Neem de kippendijen en snijd iedere kippendij in 6 gelijke delen. Kruid alle stukjes met de zojuist gemaakte rub. Wikkel ieder stukje kip in een plak ontbijtspek. Zet dit even aan de kant.

Glaze

  • Zet een steelpannetje op laag vuur en doe hier de BBQ saus en de honing in. Warm dit door, tot je de honing goed met de saus kunt vermengen. Haal het pannetje vervolgens van het vuur en laat de saus afkoelen.

Barbecue

  • Steek de barbecue aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.
  • Leg de stukjes kip in spek op het rooster van de barbecue en sluit de barbecue. Gaar de stukjes kippendij nu 10 minuten en bestrijk ze vervolgens met de honing-barbecue saus. Sluit de deksel en gaar de kip nog eens 5 minuten en bestrijk ze dan nogmaals met de saus.
  • Gaar de kip dan nog eens 5 minuten. Bestrijk de honey pops dan nog 1 keer met barbecuesaus en haal ze daarna van de barbecue.
  • Serveer de chicken honey pops op een mooie serveerplank of schaal met prikkertjes, zodat je gasten gemakkelijk een stukje kunnen prikken. Eet smakelijk!

Notities

Optioneel in dit gerecht is rookhout. Omdat wij gerookt paprikapoeder gebruiken voor dit gerecht, vinden we het rookhout niet nodig.
Trefwoord Kip, Rubs

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating