Moink balls
Gepubliceerd op april 5, 2021

Moink balls
BBQ JunkieGehaktballetjes met spek (moo = koe, oink = varken)
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 30 minuten min
Gang Borrelhapje
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen
INGREDIËNTEN
- 500 gram rundergehakt
- 18 plak ontbijtspek
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 2 theelepel knoflookpoeder
- 1 ei
- 75 milliliter melk
- 50 gram paneermeel
- 2 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 eetlepel zwarte peper
- ½ theelepel zout
- 5 eetlepel barbecuerub
- 5 eetlepel barbecuesaus
- 18 cocktailprikkers
Instructies
Moink balls
- Doe het gehakt in een kom. Voeg er het ei, de melk, de Parmezaanse kaas, het knoflookpoeder, de Italiaanse kruiden, het paneermeel en peper en zout aan toe.
- Meng alles goed door elkaar en draai er 18 gelijke balletjes van.
- Strooi de barbecuerub op een bord en rol alle gehaktballetjes erdoorheen.
- Draai om ieder balletje een plak ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker.
Barbecue
- Verhit de barbecue rond de 120°C. De balletjes worden indirect gegaard.
- Leg de balletjes op het rooster en sluit de deksel van de barbecue. De balletjes moeten nu ongeveer een uur garen.
- Na een uur mogen de Moink balls even van de barbecue. Voorzie ieder balletje van een laagje barbecuesaus en leg ze weer terug op het rooster, indirect.
- De balletjes moeten nu nog ongeveer een half uur garen.
Trefwoord Rund, Varken