Romige geroosterde-paprikasaus

Romige geroosterde-paprikasaus

Delicious Magazine
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale Tijd 55 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Staafmixer

INGREDIËNTEN
  

  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teen knoflook
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 200 milliliter slagroom

Instructies
 

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de steel rondom uit de paprika’s en verwijder de zaden.
  • Zet de paprika’s met de open kant onder op een bakplaat en gaar ze 25 min. in de oven.
  • Doe ze meteen uit de oven in een afsluitbare bak of in een plastic zak en laat afkoelen. Pel de schil eraf en snijd de paprika in stukjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en paprika ± 3 min. op hoog vuur.
  • Voeg het paprikapoeder toe en bak 1 min. mee.
  • Schenk de room in de pan en breng alles aan de kook.
  • Laat de saus 10 min. zachtjes koken op laag vuur.
  • Doe alles in een maatbeker, pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.

Bereiding

  • Verwarm de saus in een steelpan.
Trefwoord Sauzen

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating