Noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes
Gepubliceerd op november 21, 2021

Noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes
INGREDIËNTEN
Marinade
- 2 eetlepel sojasaus + wat extra
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel geraspte gember
- 1 theelepel geraspte knoflook
- 1 eetlepel water
- 1 eetlepel maïzena
- 300 gram biefreepjes
Groenten
- 300 gram wortel of winterpeen
- 1 Chinese kool
- 3 stengel lente-ui
Overig
- 150-200 gram noedels naar keuze
- zonnebloemolie
- vissaus optioneel
- zwarte peper
Instructies
Marinade
- Roer de sojasaus, oestersaus, gember, knoflook, water en maïzena door elkaar in een kom tot een egale saus.
- Voeg de biefreepjes toe, meng alles goed door elkaar en laat 15 minuten afgedekt marineren.
Groenten en noedels
- Snijd ondertussen de wortel en Chinese kool in dunne reepjes.
- Hak het wit van de lente-ui grof en snijd het groen in ringetjes.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel na met koud water en zet klaar.
Bereiding
- Verhit een wok of grote hapjespan en bak de biefreepjes rondom bruin aan in een scheutje zonnebloemolie.
- Bak kort op hoge temperatuur en schep uit de pan.
- Zet het vuur iets lager en fruit de resterende gember en knoflook heel kort in de olie.
- Voeg wortel en wit van de lente-ui toe en wok 2 minuten.
- Nu gaat de Chinese kool erbij. Blijf wokken tot het net gaat slinken.
- Breng op smaak met sojasaus en optioneel vissaus als je dat in huis hebt.
- Schep de biefreepjes en noedels erdoor en verwarm kort.
- Als laatste gaat er nog een snuf zwarte peper door.
Serveren
- Serveer de noedels met groenten en biefreepjes in diepe borden of kommetjes en garneer met het groen van lente-ui en wat gebakken uitjes.