Noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes

Noedels met groenten en gemarineerde biefreepjes

Francesca Kookt
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

INGREDIËNTEN
  

Marinade

  • 2 eetlepel sojasaus + wat extra
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 theelepel geraspte gember
  • 1 theelepel geraspte knoflook
  • 1 eetlepel water
  • 1 eetlepel maïzena
  • 300 gram biefreepjes

Groenten

  • 300 gram wortel of winterpeen
  • 1 Chinese kool
  • 3 stengel lente-ui

Overig

  • 150-200 gram noedels naar keuze
  • zonnebloemolie
  • vissaus optioneel
  • zwarte peper

Instructies
 

Marinade

  • Roer de sojasaus, oestersaus, gember, knoflook, water en maïzena door elkaar in een kom tot een egale saus.
  • Voeg de biefreepjes toe, meng alles goed door elkaar en laat 15 minuten afgedekt marineren.

Groenten en noedels

  • Snijd ondertussen de wortel en Chinese kool in dunne reepjes.
  • Hak het wit van de lente-ui grof en snijd het groen in ringetjes.
  • Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel na met koud water en zet klaar.

Bereiding

  • Verhit een wok of grote hapjespan en bak de biefreepjes rondom bruin aan in een scheutje zonnebloemolie.
  • Bak kort op hoge temperatuur en schep uit de pan.
  • Zet het vuur iets lager en fruit de resterende gember en knoflook heel kort in de olie. 
  • Voeg wortel en wit van de lente-ui toe en wok 2 minuten. 
  • Nu gaat de Chinese kool erbij. Blijf wokken tot het net gaat slinken.
  • Breng op smaak met sojasaus en optioneel vissaus als je dat in huis hebt.
  • Schep de biefreepjes en noedels erdoor en verwarm kort.
  • Als laatste gaat er nog een snuf zwarte peper door.

Serveren

  • Serveer de noedels met groenten en biefreepjes in diepe borden of kommetjes en garneer met het groen van lente-ui en wat gebakken uitjes.
Trefwoord Biefstuk

Add a Comment

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating