Pittige pompoensoep
Gepubliceerd op december 5, 2021

Pittige pompoensoep
INGREDIËNTEN
- 1 kilo pompoen
- 2 middelgrote uien
- 2 teen knoflook
- 1 rode peper
- 1½ tablet kippenbouillon
- 800 milliliter kokend water
- 2 eetlepel arachideolie
- 2 theelepel kerriepoeder
- 4 eetlepel crème fraîche
Instructies
- Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, snijd de pompoen in parten en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Snijd de uien in parten en de knoflook fijn.
- Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
- Laat de bouillontablet oplossen in het kokend water.
- Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem. Fruit de ui, knoflook, peper met de kerriepoeder 2 min. op middelhoog vuur.
- Voeg de pompoen toe en bak al omscheppend 2 min.
- Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Schep de soep in kommen en verdeel er de crème fraîche over.
Notities
- Je kunt de soep ook maken met kant-en-klare pompoenblokjes. Gebruik dan 2 zakken van 400 g.
- Je kunt de soep 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur. Serveer met de crème fraîche.
- Je kunt de soep prima invriezen.