BBQ Chicken stokbrood
Gepubliceerd op januari 31, 2023

BBQ Chicken stokbrood
INGREDIËNTEN
- 400 gram kippendij
- 1 rustiek stokbrood om af te bakken
- 150 milliliter barbecuesaus
- 50 gram geraspte mozzarella
- 50 gram geraspte Cheddar
- 1 rode ui in dunne ringen
- verse peterselie fijngehakt
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180℃ en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Bak de kippendijen in een droge koekenpan aan weerszijden goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Bestrooi de kip tijdens het bakken met peper en zout.
- Snijd het stokbrood over de lengte doormidden en smeer beide bovenkanten van het brood in met een dun laagje barbecuesaus.
- Pluis de gebakken kippendijen met behulp van twee vorken uit elkaar. Doe de geplozen kip in een kom en schenk hier de rest van de barbecuesaus bij. Schep goed om.
- Verdeel de kip over de ingesmeerde stukken stokbrood en strooi beide geraspte kazen over de kip.
- Schuif het brood 15 minuten in de oven, tot de kaas helemaal gesmolten is.
- Verdeel de dungesneden uiringen over het BBQ Chicken brood en bestrooi met verse peterselie.