Kipshoarma
Gepubliceerd op augustus 25, 2024
Kipshoarma
Een gezondere variant van Shoarma
Benodigdheden
- broodrooster
INGREDIËNTEN
Kipshoarma
- 600 gram kipfilet
- 1 rode (punt) paprika
- 1 theelepel zonnebloemolie
- 3 eetlepel shoarma kruiden
Knoflooksaus
- 375 gram Griekse yoghurt
- 185 gram yogonaise
- 2 eetlepel bieslook
- 12 blaadje (appel)munt
- zout
- peper
- 1 scheutje citroensap
- 4 teen knoflook
Pita
- 8 pitabroodje
- 100 gram ijsbergsla
Instructies
Kipshoarma
- Snijd de kip in dunne reepjes en meng de shoarmakruiden er goed doorheen.
- Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Doe de zonnebloemolie in de pan en bak de kip en de paprika totdat de kip mooi gaar is.
Knoflooksaus
- Snijd de bieslook en de (appel)munt klein.
- Pel de knoflook, blancheer de helft kort, de andere helft blijft rauw. Dit zorgt ervoor dat de saus niet té scherp wordt. Je kunt dit naar smaak anders verdelen.
- Meng de Griekse yoghurt, geperste knoflook, yogonaise, bieslook, (appel)munt. Voeg nu naar smaak zout, peper en een scheutje citroensap toe.
Pita
- Rooster de pita broodjes in het broodrooster en snijd ze open.
- Vul de pita broodjes met vlees, saus en wat ijsbergsla.