Kipdijfilet met zelfgemaakte barbecuesaus
Gepubliceerd op mei 14, 2020

Kipdijfilet met barbecuesaus
Gemarineerde kipdijfilet met pittige, zelfgemaakte barbecuesaus.
Voorbereidingstijd 6 uur uur
Bereidingstijd 1 uur uur
Rusten 10 minuten min
Totale Tijd 7 uur uur 10 minuten min
Gang Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen
Benodigdheden
- Schaal
- Kernthermometer
- Aluminiufolie
- Kwast
- Ziplockbag
INGREDIËNTEN
- 650 gram kipdijfilet
Marinade
- 120 milliliter olijfolie
- 45 milliliter witte azijn
- 10 gram zeezout
- 15 gram witte suiker
- 5 gram chilivlokken
Barbecuesaus
- 125 milliliter ketchup
- 50 milliliter witte azijn
- 200 milliliter water
- 30 gram bruine suiker
- 2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 theelepel chilipoeder
- 1 teen knoflook klein
- 0,5 stuk sjalot
Instructies
Marinade
- Neem een schaal en mix hierin alle ingrediënten voor de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
- Neem een afsluitbare plastic zak en voeg de kip en daarna de marinade toe. Even goed husselen zodat elke kipdijfilet goed in de marinade zit.
- Sluit de zak af en laat het geheel 2 tot 6 uur in de koelkast marineren.
Barbecuesaus
- Doe de ketchup, azijn en het water in een steelpan en breng het aan de kook.
- Voeg, als het kookt, de paprikapoeder, chilipoeder en bruine suiker toe. Laat alles goed oplossen.
- Snij de ui en de knoflook in grove stukken en voeg dit toe aan de saus. Je zeeft alle grove stukken er later uit.
- Laat het geheel ongeveer 45 minuten op het vuur inkoken tot een mooie sausdikte.
- Zeef de saus en laat het afkoelen.
Bereiding
- Haal de kipdijfilets uit de marinade.
- Leg de kipdijfilets op een voorverwarmde grill/barbecue van 150 graden.
- Sluit de deksel maar keer de filets regelmatig om.
- Als de kerntemperatuur in de buurt van 75 graden komt begin je met het aflakken van de filets. Je gebruikt hiervoor je zelfgemaakte saus. Breng elke 5 minuten een laagje aan. Het is de bedoeling dat de saus stroperig wordt.
- De kipdijfilets zijn gaar als de kerntemperatuur 75 graden is.
- Haal ze van de grill/barbecue en leg ze op een bord. Bedek met aluminiumfolie en laat het ongeveer 10 minuten rusten.
Trefwoord Barbecue, Kip